Nieuws

Vervanging verkeerslichten kruising Pythagoraslaan-Boylelaan


Op maandag 14 januari 2019 start de gemeente met het vervangen van de verkeerslichten op de kruising Pythagoraslaan-Boylelaan. De werkzaamheden zijn naar verwachting begin februari 2019 klaar.

De verkeerslichten en de technische automaat (een deel van de verkeersinstallatie) zijn verouderd. De gemeente vervangt deze om storingen te voorkomen. Ook maakt de gemeente een betere aansluiting voor fietsers bij het oude Provinciehuis op het fietspad Pythagoraslaan. De oude kabels die onder de weg liggen, worden vervangen. Er komen meer sensoren in de weg, voor een betere doorstroom van het verkeer op het kruispunt. Voor de fietsers hangt de gemeente wachttijdvoorspellers op. Die geven aan hoe lang het nog duurt voordat zij kunnen oversteken. Verder vernieuwt de gemeente de automaat en elektronica en plaatst ze LED-lampen. Deze gaan langer mee en verbruiken minder energie.

Planning
In de week van 14 januari 2019 start de gemeente met de werkzaamheden aan de verkeerslichten en met het aanpassen van de fietsaansluiting nabij het oude Provinciehuis. Naar verwachting zijn de werkzaamheden klaar op 1 februari 2019. Als het slecht weer is, kan de planning uitlopen.

Wat merkt u van de werkzaamheden?
Voor het vervangen van de elektronica wordt in het asfalt gezaagd. Dit doet de gemeente overdag buiten de spits, om de overlast voor het verkeer te beperken. De gemeente vraagt uw begrip voor eventuele geluidsoverlast.

Wat betekent dit voor de bereikbaarheid?
Tijdens de werkzaamheden blijft één rijstrook beschikbaar voor het verkeer. Indien nodig worden verkeerregelaars ingezet. Er zijn geen omleidingen.

Wilt u meer informatie? Voor meer informatie over de werkzaamheden kunt u contact opnemen met de opzichter, M. Bokzini, of de projectleider, C. Jentink, via telefoonnummer 14 030.
 

Terug