Nieuws

Nieuwe campagne ‘Zo gecheckt bij het energieloket’


Wil je als ondernemer energie besparen of verder verduurzamen en zeker weten dat je niks over het hoofd ziet? Stel je vraag aan het Energieloket! Zo kan je een energiescan laten uitvoeren, gesubsidieerd door de gemeente.

Het energieloket van de gemeente Utrecht helpt Utrechtse ondernemers, instellingen, verenigingen en vastgoedeigenaren te verduurzamen. We ondersteunen met kosteloos advies op maat, over hulpmiddelen en financiering. Momenteel loopt de campagne ‘Zo gecheckt bij het energieloket’. Hiermee willen wij zoveel mogelijk ondernemers stimuleren om aan de slag te gaan met verduurzaming. Daarbij sporen we ondernemers aan om hun vraag aan het energieloket te stellen.

Energiebesparing bij kleinverbruikers

Van half maart 2023 gaan inspecteurs van de gemeente Utrecht ook bedrijven bezoeken die niet onder de energiebesparingsplicht vallen. Dit zijn bedrijven met een energiegebruik onder de 50.000 kWh elektra en/of 25.000 m³ gas op jaarbasis. Tijdens het bezoek worden de ondernemers geïnformeerd over energiebesparende maatregelen, subsidie- en financieringsmogelijkheden en wordt gekeken welke Erkende Maatregelen rendabel kunnen zijn.

Ga naar www.utrecht.nl/energieloket voor meer informatie. 

Terug