Nieuws

Park Bloeyendael: verrassende natuur tussen de kantoorgebouwen van Rijnsweerd


Park Bloeyendael is een mooi stukje natuur van ongeveer 8 hectare in Rijnsweerd, waar in de loop van de jaren het kantorenpark omheen is verrezen.

Als je nog niet eerder door het park hebt gelopen in je lunchpauze of na werktijd, dan breekt nu de tijd aan om dat te gaan doen: bomen en struiken staan in bloei of op uitbotten, en alle bollen staan in bloei. Voel de zon op je lijf, luister naar het gekwinkeleer van de vogels, snuif de voorjaarslucht op … en kom tot jezelf.

In de resultaten van de ‘Enquête over bewegen’ op de website van Stichting Kantorenpark Rijnsweerd staat onder meer dat 89% van de medewerkers vindt dat er in de omgeving van de werkplek onvoldoende mogelijkheden zijn om te bewegen in Rijnsweerd. Als je wandelen ook als bewegen, ziet kan je in Bloeyendael elke dag van zonsop- tot zonsondergang komen bewegen!

Op een paar dinsdagen in het jaar - zie het jaarprogramma - kan je ook in de heemtuin en het paviljoen komen die normaal afgesloten zijn. Enthousiaste vrijwilligers vertellen je dan hoe het park en de Stichting ooit zijn ontstaan, en hoe de gemeente Utrecht en vrijwilligers met financiële steun van een trouwe groep donateurs het park beheren. En ook hoe er al sinds 1990 door Stichting Bloeyendael voor wordt gestreden om dit waardevolle stukje natuur aan de rand van de stad te behouden.

Als de dinsdagen op ons jaarprogramma je niet uitkomen en je met een aantal collega’s een begeleide wandeling wilt maken in het park, dan kijken we graag naar een andere datum om jullie als groep rond te leiden. Mail ons hiervoor op

Wil je in het algemeen meer te weten komen over het park, kijk dan op onze website www.bloeyendael.nl

Je kunt ook donateur worden van onze Stichting, daarmee kunnen we onze werkzaamheden financieren. Bloeyendael heeft de ANBI-status.

We verwelkomen je graag in ons mooie park!

St. Natuurpark Bloeyendael

 

Terug