Nieuws

Ondernemersfonds Utrecht gaat voor onbepaalde tijd door


Ondernemersfonds Utrecht wordt ook na 2019 doorgezet. Dit heeft de Utrechtse gemeenteraad gisternacht besloten. De voortzetting van het Ondernemersfonds is voor onbepaalde tijd.

Voorzitter Hans de Leeuw van het Ondernemersfonds is zeer verheugd over het besluit. “We zien het als een blijk van vertrouwen. Het onderstreept dat het Ondernemersfonds zich de laatste jaren heeft bewezen als een waardevol instrument.” De structurele steun voor het fonds schept ook nieuwe kansen voor het ondernemersklimaat. “Het wordt hiermee mogelijk om plannen te maken voor de langere termijn. We verwachten dat de impact van de initiatieven hierdoor alleen maar zal toenemen.”

Ook wethouder Klaas Verschuure (Economische Zaken) is verheugd met dit besluit. “Dit is echt goed nieuws voor het Ondernemersfonds én zeker ook voor Utrechtse ondernemers, sportverenigingen, ziekenhuizen en andere instellingen. Dankzij het fonds kunnen zij bijdragen aan het verlevendigen van bijvoorbeeld winkelstraten of de buurt. De afgelopen jaren is veel bereikt dankzij het Ondernemersfonds.

Ondernemers kunnen via het Ondernemersfonds investeren in gezamenlijke faciliteiten. Het budget van 6,7 miljoen euro wordt betaald via de ozb-belasting op niet-woningen. Via het fonds worden in winkelstraten bijvoorbeeld bloembakken en verlichting rond de feestdagen betaald. Andere voorbeelden zijn een buurtconciërge in Utrecht Oost en het hoogwaardige cameratoezicht dat door acht bedrijventerreinen gezamenlijk werd geregeld.

Het Ondernemersfonds is in 2012 opgericht voor eigenaren en gebruikers van panden die geen woning zijn, zoals winkelpanden, kantoren, bedrijven, horeca, musea, sportkantines, parkeergarages, scholen en ziekenhuizen. Veel eigenaren en gebruikers hebben zich sindsdien georganiseerd en gebruiken het fonds voor investeringen in gezamenlijke faciliteiten.

 

Terug