Nieuws

Bedrijfskeukens op kantorenpark Rijnsweerd gezocht voor St. LunchMaatjes


Geen enkel kind in Utrecht zit met honger in de klas!

De bel gaat, het is lunchtijd. De broodtrommels komen op tafel. Alleen niet bij alle kinderen. Per klas gaan gemiddeld drie kinderen zonder lunch naar school. En als ze wel lunch meekrijgen, is deze vaak verre van gezond.

Hier wringt iets essentieels. Want kinderen die dagelijks wél gezond eten; presteren beter, worden minder vaak gepest of gediscrimineerd en hebben minder kans op gezondheidsproblemen. Ook later in hun leven.

Stichting LunchMaatjes geeft ieder kind toegang tot een gezonde lunch

Het voedingspatroon van een kind hangt vaak samen met de portemonnee van de ouders. Goed kunnen eten is daarmee niet vanzelfsprekend. Ongezonde voeding is nu eenmaal goedkopere voeding. Dat maakt dat de juiste, gezonde keuze, voor veel mensen niet de logische keuze is. Kansengelijkheid begint daarom met gezond en gelijkwaardig eten, vinden ze bij LunchMaatjes. De stichting biedt gratis lunches aan op basisscholen.

Steeds meer basisscholen hebben te maken met toenemende armoede en dus ongelijkheid rondom schoollunches. Alleen al in de regio Utrecht zijn er drieënveertig basisscholen waar kinderen daadwerkelijk met honger in de klas zitten. En dat moet anders vinden wij! 

Voor klanten van Albron en andere Utrechtse organisaties

Stichting Albron helpt LunchMaatjes haar impact te vergroten en verzekeraar a.s.r. uit kantorenpark Rijnsweerd draagt hieraan bij door haar bedrijfskeuken beschikbaar te stellen. Ons doel voor 2025? Het aantal uitgedeelde lunches in Utrecht te laten groeien tot 8.500 per dag. Met elke extra keuken vergroten we het aantal kinderen dat gezond kan lunchen. Met iedere 40k sluiten we een nieuwe school aan. Zo maken van Utrecht de eerste luncharmoede vrije stad van Nederland!

Wil jij op kantorenpark Rijnsweerd ook meedoen door (een deel van jouw) bedrijfskeuken beschikbaar te stellen of een sponsoring? Meld je dan aan als partner in de coalitie en wordt onderdeel van de oplossing. Want samen kunnen we nog meer kinderen voorzien van de voedzame maaltijden die ze verdienen.

Lunchmaatjes.nl  

 

Terug